PANORAMA1

Over ons

Cools Dance & Events bestaat al ruim 51 jaar en is in 1968 opgericht door Harry en Leny Cools. De dansschool heette voorheen Dans-en Partycentrum Harry Cools en is een familiebedrijf.

Sinds het begin van het bestaan worden er danselessen in Alphen aan den Rijn aangeboden. In het begin ballroom en latin danslessen voor tieners en volwassenen het stijldansen. Later in het bestaan van de dansschool werd dit uitgebreid naar meerdere dansvormen, en dus nog veel meer danslessen voor de Alphense regio.

In 1993 werd het partycentrum opgericht, de 4 zalenwerden tevens ingericht voor organiseren van feesten en partijen, zoals het vieren van bruiloften, jubilea, verjaardagen en recepties. Voor deze afdeling, feest geven in Alphen, is dan ook een aparte site : feestgeven.nl

Vanaf 1999 hebben, Gudo en Suzan Cools het roer overgenomen. Vanaf 1999 is deze Alphense Dansschool gaan uitbreiden naar meerdere dansstijlen en vele verschillende danslessen in Alphen. Dansles voor peuters, dansles voor kinderen, dansles voor tieners / pubers. Denk bijvoorbeeld aan Hiphop dansles, streetdance dansles, breakdance les, moderne dans, dancehall les, afro dance, klassiek ballet, dansles voor mensen met een verstandelijke beperking, yoga en pilates.
Vanaf 2013 is de theaterschool Alphen erbij gekomen. Deze theaterafdeling richt zich op; musicalles voor kinderen, muscialles voor tieners, zangles voor kinderen, zangles voor tieners, zang en dans les voor kinderen ijn Alphen aan den Rijn.

Cools Dance&Events is de nieuwe naam van onze organisatie. Bestaande uit 4 onderdelen:
1. Danscentrum Cools
2. iDance®Studio
3. Partycentrum Cools
4. Theaterschool Alphen

1. Danscentrum Cools
Het onderdeel waarin alle dansvormen, danslessen en andere bewegingsvormen aan bod komen voor peuters, kinderen, tieners, volwassenen en dansenlessen voor mensen met een verstandelijke beperking.
Wij hebben 5 hoofdgroepen waaronder verschillende dansstijlen vallen.
a.Urban
b.Klassiek
c.Theater
d. Ballroom en Latin (stijldansen)
e. Yoga en pilates

2.iDance®Studio
Bij dit onderdeel houden verschillende coaches vanuit verschilende dansdisciplines zich bezig met diegene die als selectiedanser bij ons trainen. Je kan hier geen lid van worden. bij de iDance®Studio kom je via audities.

3.Partycentrum Cools
Dit is onze horecatak, vele hebben in 1 van de mooie zalen al eens hun bruiloft, receptie, jubileum, verjaardag gevierd. Wij hebben een uniek concept waarbij je je eigen feest kunt samenstellen. De 1 wil bijv. hapjes de ander een heel diner, DJ of live Music, leuke dansworkshops tijdens je feest noem maar op. Heel veel is mogelijk. Een perfecte service, echte begeleiding voor en tijdens je feest. Neem eens een kijkje op onze site voor feesten; www.feestgeven.nl

4. Theaterschool Alphen
Onze jongste afdeling, gestart januari 2013. specialist op het gebied van Musciallessen, zanglessen en acteerlessen. www.theaterschoolalphen.nl

Wij wensen je veel plezier, kijk heerlijk rond op 1 van de sites: dansenleren.nl of feestgeven.nl

Gudo & Suzan Cools